Over Klingenthal

Het wandelparadijs
Klingenthal ligt aan de westelijke uitlopers van het Ertsgebergte. Vanaf deze langgerekte bergruggen heeft u een schitterend uitzicht in de dalen. In de regio rond Klingenthal bevindt zich het natuurpark Erzgebirge/Vogtland, dit zijn mooie uitgestrekte bosgebieden met uitstekende wandelpaden. Grensoverschrijdende wandelingen zijn mogelijk tot in het Tsjechische Bohemen. De schoonheid van dit landschap met zijn uitschieters zoals de Aschberg met 936 meter hoogte biedt u een mooi panorama. In 2005 is dit gebied uitgeroepen tot het beste wandelgebied van Duitsland. (www.vogtlandwandern.de)

Het wintersport gebied
Met de bouw van een springschans in de Vogtland Arena is de traditie rijke wintersport regio nu volledige uitgerust voor internationale wintersport evenementen. (www.vogtlandarena.de) Er zijn vele winterkampioenschappen op de schansen (ook in de zomer), pistes en loipes. Skispringen, Nordisch kombination, snowboard evenementen, alpine wedstrijden, ski bob en ijshockey. Deze winter evenementen worden sinds jaren op een hoog niveau uitgevochten daarom bevind zich in Klingenthal een wintersportgymnasium voor aankomend Duits talent. Ideale wintersport verhoudingen bied deze sneeuwzekere regio rond Klingenthal met meer dan 100 km geprepareerde loipes. De Kammloipe Vogtland/Erzgebirge behoort tot een van de beste van Duitsland. De kammloipe loopt vanaf Schöneck over Klingenthal naar Johanngeorgstadt en vice versa. Tevens nodigen de plaatselijk loipes u uit, zoals: Sonneloipe, Schwarzbergloipe en Mittelbergloipe die zeer geliefd zijn bij families en senioren. Voor alpine skiën en snowboarden kunt u terecht in Klingenthal, (skiwelt)Schöneck en Tsjechië (Bublava). Voor langere afdalingen en een grotere piste kunt u naar Oberwiesenthal op de Fichtelberg terecht.

Fiets en mountainbike.
De meeste wandelwegen zijn ook aan te bevelen aan fietsers. Daarbij kunt u lange afstanden afleggen zonder grote stijgingen op de hoger gelegen gebieden. De in de winter gebruikte Kammloipe wordt in de zomer gebruikt voor fietsers en mountainbikers. Alle fietswegen zijn goed aangegeven. De Klingenthalse bergen is een heerlijk fiets gebied. (www.radsport-klingenthal.de)

Muziekstad
Klingenthal draagt de bijnaam muziekstad. De regio heeft een unieke traditie als centrum van muziekinstrumenten industrie. In het bijzonder de harmonica industrie in de regio Klingenthal/Zwota/Markneukirchen. Tot op de dag van vandaag wordt er nog op mond- en handharmonica’s gespeeld uit Klingenthal. Meer dan 170 jaar is de bouw van harmonica’s hier een traditie. Elk jaar in mei is het internationale accordeon kampioenschappen tijdens de Klingerthaler Musiktage een culturele highlight voor accordeon en harmonica liefhebbers. (www.accordion-competition.de) Voor exposities in de regio: www.klingenthal.de

Vogtland belevenis
Zwembad plezier kunt u Vogtland 365 dagen per jaar hebben, zoals in het tropische zwembad “Aqua World” in Schöneck of in de wellness baden van Bad Elster of Bad Brambach. Het buiten bad van Klingenthal is alleen open in de zomer.
Het vrijetijds en sprookjes park in Plohn bied attractie voor de hele familie zoals dinosauriërs tijdens een riviervaart. De bezienswaardigheden van Vogtland in miniatuur formaat is te zien in Adorf. In het geboortedorp van de eerste Duitse kosmonaut, Morgenröthe-Rautenkranz bevindt zich het Duitse ruimtevaart museum, of bekijk hoe de boeren in de 19e eeuw leefden in Vogtland in het openlucht museum in Landwüst en Eubabrunn. Als dagtocht bevelen wij aan de plaatsen: Plauen, Chemnitz, Dresden, Hof en Karlovy Vary (CZ). In Klingenthal kan men ook: minigolf, kegelen, bowlen, muziek- en wintersportmuseum, bergwerk, zomer rodelen en een dierentuintje.